2011. április 24., vasárnap

Vita komplex - szuper gyümölcs kombináció - Jelenlegi ára: 8 750 Ft

Vita komplex - a szuper gyümölcs kombináció
Mit tartalmaz a vita komplex, mi az a 3 szupergyümölcs?
Ez a három gyümölcs az Acai, Goji és a Gránátalma.
Miért is nevezzük szuper gyümölcsöknek ezt a három gyümölcsöt?
Maga az elnevezés egy megkülönböztető marketing kifejezés. Előszeretettel használja az élelmiszer- és üdítőipar. Tápanyagokban kimagaslóan gazdag, anioxidáns gyümölcsökre utal. Tehát az Acai, Goji és a Gránátalma mindhármuk nagyon dúsak antioxidánsokban
Mik is ezek az antioxidánsok?
Az antioxidásoknak rendkívül kedvező hatásuk van a szervezetre, a szabad gyököket képesek megkötni, az oxidatív ágenseket semlegesítik, így sejtvédelmet nyújt, a szervezetet megvédik a káros hatásoktól.
Nap mint nap éri a szervezetünket káros hatás. Melyek lehetnek ezek a káros hatások?
Káros hatás lehet a különböző sugárzások, az ionizáló az UV sugárzás, a kemikáliák, a vegyszerek, a kimerültség, a stressz. Mind oxidatív gyököket termelnek és károsítják a sejtbe a normál funkciókat betöltő molekulákat, így ha károsodnak ezek a molekulák, akkor nem képesek a sejt normál biológiai életfontosságú életfolyamatit ellátni. Ezek az antixidások tehát esszenciálisak, létfontosságúak a szervezet számára.
Antioxidánsokat általában a gyümölcsök, azon belül is a színes gyümölcsök, kimagasló mennyiségben pedig a szupergyümölcsök tartalmaznak.
A fent leírtak alapján az antioxidánsok szerepet játszanak a betegségek megelőzésébe a prevencióban azzal, hogy sejt védelmet nyújtanak.
A szakirodalomba bevezették, az un. ORAC elnevezést. (Oxygen Radical Absorbance Capacity = Oxigéngyök Elnyelő Kapacitás)
Nemzetközi szabványrendszer az élelmiszerek és táplálék-kiegészítők antioxidáns kapacitásának mérésére.
Tehát az antioxidáns a káros, oxidatív ágenseket megköti, semlegesíti. Ez az ORAC érték az antioxidás tartalomra is vonatozik. Minél nagyobb egy gyümölcsben az antioxidás tartalom annál nagyobb az oxigén elnyerő kapacitása, tehát annál jótékonyabb a szervezet számára.
Ebből következik tehát, minél magasabb egy gyümölcsben az ORAC érték, minél többet juttatunk a szervezetünkben, annál kifejezettebb lesz az antioxidáns hatás.
Ha összehasonlítjuk a gyümölcsöket az ORAC értéküket tekintve, akkor azt tapasztaljuk, hogy a gyümölcsök rangsorában a top 3, - az első három helyet- az Aci, Goji, és a Gránátalma foglalja el.
Abban különbözik tehát ez a 3 gyümölcs, és attól szupergyümölcs, a többi gyümölccsel összehasonlítva, hogy kimagaslóan magas az antioxidáns értékük. Így nagymértékben képesek sejtvédelmet biztosítani. Más gyümölcsökkel szemben a szupergyümölcsökből jelentősen kevesebb mennyiséget kell fogyasztani a szervezet számára szükséges antioxidáns igény kielégítésére.
Összefoglalva, más gyümölcsökkel szemben a kiemelkedően életfontosságú, esszenciális vitaminokat, antioxidánsokat, nyomelemeket, koncentráltan, magas dózisban tartalmaznak ezek a szupergyümölcsök.
A mai túlhajszolt, mozgásszegény, stresszes életvitelünkben a hagyományos, gyümölcsben és zöldségbe szegény táplálkozás nem tudja a szervezetében fedezni a szükséges napi 5 000 ORAC értéknek megfelelő antioxidáns mennyiséget. Ennek megfelelően tehát a sejtvédő hatások sem tudnak megfelelően működni.
Az étkezésünkből hiányzó antioxidáns mennyiséget általában étrend-kiegészítők formájában fogyasztjuk, viszont nagyon fontos megemlíteni, hogy ez az ORAC mennyiség ne mesterséges, adalékanyagokat tartalmazó élelmiszer legyen, hanem természetes formában kerüljön felhasználásra. A természetes forma bio hasznosíthatósága a legmegfelelőbb a szervezet számára.
A VITA komplexben előforduló 3 szupergyümölcs, az Aci, Goji és Gránátalma természetes forrásból származnak, antioxidánsokban dúsak és gazdagok. Ez a hármas gyümölcskombináció hozza létre a szervezet számára azt az antioxidáns többletet, ami életerőt és vitalitást biztosít.
A három szupergyümölcs mellett a készítmény még vízben oldható búzarostot is tartalmaz. A rost nélkülözhetetlen, segíti az emésztést és jótékony hatóanyagokat, prebiotimukot tartalmaz
amelyek a normál bélflóra egészséges működését segítik elő.
Maga Vita Kopmlex egy por készítmény, amely ezen szupergyümölcsök száraz por kivonatát jelenti és víz oldható búzarostból áll.
A készítmény nem tartalmaz tehát mesterséges, szintetikus adalékanyagot, tartósítószert, vagy színező anyagot. A készítmény alapanyagai nagyobb részt ökológiai gazdálkodásból származnak. A készítmény tehát természetes eredetű antioxidánsokat vitaminokat, és nyomelemeket tartalmaz.
A szupergyümölcsök por formáját, alapanyagát alacsony hőmérsékleten nagyon kíméletes szárítási technológiával állítják elő, hogy ezen antioxidánsok, hatóanyagok ne szenvedjenek bomlást, a kémiai szerkezetükben ne keletkezzen semmilyen változás.
A porkészítmény javasolt klórmentes, Wellnetes tiszta vízben feloldani és folyékony formában elfogyasztani, hogy a bio hasznosíthatósága megfelelő legyen.
Acai
Dél-Amerikában honos pálma, egy fán kb. 24 kg termés is lehet. Már az indián gyógyítók is felismerték a gyümölcs jótékony hatását és emésztőszervi megbetegedésekre használták.
Az Acai egy nagyon sötét, kék szinte fekete színű gyümölcs és ennek a kíméletesen szárított pora is megőrzi ennek a kék szinte fekete színét.
Az 1990-es években a brazil szörfösök ismét felismerték az Acai gyümölcs jótékony hatását és energiaitalként fogyasztották.
Frissen nem fogyasztják a pulpát a gyümölcs belsejét, mivel nagyon savanyú, ezért
fagyaszott formában, italokban, jégkrémekben, étrend-kiegészítőkben használják.
A por készítményben egyébként semleges ízű. A kíméletes szárítás során a karakteres ízt adó gyümölcssavak távoznak az alapanyagból.
Mit tartalmaz az Acai, melyek a jótékony antioxidánsok?
Kémiai szerkezetüket tekintve Antocián származékok, Polifenolok, valamint a Rezveratrol.
A Rezveratrol mint ismert a vörös borban is előfordul és mint köztudott, jótékony hatása van, segít megelőzni a szív és érrendszeri problémákat. Segít tehát a cardiomaszkuláris betegségek megelőzésében amelyek a szívet és az érrendszeri megbetegedéseket érintik.
Az Acai magas rost tartalmú, (rost sz. a. t. 27 %-a), ami elősegíti, megkönnyíti az emésztést.
Zsírtartalmának magas, 71 %-a olajsav ami telítettetlen zsírsav, amit szívbarát zsírsavnak is nevezek amiatt, hogy segít a szív és érrendszeri problémák megelőzésében.
Az Acait az Explore tudományos magazin, /2008, 4 (1) 59-62. )/ magas tápértékű, értékes élelmiszernek nevezi magas antioxidáns tartalma, olajsav és rost tartalma miatt.
Goji /Ördögcérna/
Ázsiában honos cserje, amely a kínai népi gyógyászatban már több mint 5000 éve ismert.
Magas antioxidáns kapacitása, Karotinoidokat, - Zeaxantinokat tartalmaz. A Goji 8-10 %-kal növeli a szervezetben előforduló antioxidáns enzimek szintjét. A Goji tehát a szervezet védekező képességét segíti, a sejt védelemben kiemelkedően hatékony. Már 2 hetes fogyasztást követően tapasztalható sejtvédő hatása.
Irodalomban, klinikai tanulmányokban leírják, hogy a megfigyelések alapján öregedés gátló hatású, elősegíti az anyagcsere folyamatokat, antitumor aktivitása jellemező, sejtvédelem nyújtott hatása megemlíthető, immunrendszeri stimuláns, így segíti a szervezet védekező képességét.
Gyógyszerekkel együtt fogyasztva:
• Vérnyomáscsökkentőkkel
Fokozott vérnyomást csökkentő hatás - FIGYELEM
• Vércukorszint csökkentőkkel
Fokozott vércukorszint csökkentő hatás – FIGYELEM
Javasolt 2-3 óra eltéréssel alkalmazni!
• Véralvadásgátlókkal – esetleges hatáserősödés miatt NEM JAVASOLT
• Immunszupresszánsokkal (szervátültetés) NEM JAVASOLT
Gránátalma
Mediterrán lombhullató fa/cserje „ Aphrodite gyümölcse” a szerelem, termékenység jelképe mivel rengeteg magot tartalmaz.
Szintén antioxidánsokban kiemelkedően továbbá Polifenolokban, C-vitaminban, flavonoidokban, és gyümölcscukorban is gazdag.
Erőteljes antioxidáns hatása mellett a szakirodalmi leírások, tapasztalatok alapján még előnyösen használható hasmenés ellen, parazitaellenes hatása ismert.
Vízben oldódó búzarost
Maga a búzarost emészthetetlen nem szívódik fel a gyomor béltraktusból, azonban a bélműködést segíti ezért az emésztést könnyítő. Növényi eredetű, semleges ízű, kedvező hatású a vércukorszint és a koleszterinszint normalizálásában.
A búzarost prebiotikumokat is tartalmaz amelyek a gyomor béltraktusban élő normál flórát erősítik. A vastagbélben is élnek bélbaktériumok, amelyek a szervezet egészséges működését segítik. Ezen baktériumok számára nélkülözhetetlen táplálékok a prebiotikumok.
A búzarost elfogyasztása növeli a teltség érzetét, ezért étvágycsökkentő hatású is. Mind a bélflórára, mind az emésztésre, mind az immunrendszerre jótékony, kedvező hatású ezért rendkívül egészséges a rostok fogyasztása.
VITA Komplex
A készítmény egy szupergyümölcs kombináció, az alább feltüntetett összetételben tartalmazza az összetevők kíméletesen szárított por alapanyagait.
Acai 800 mg
Goji 800 mg
Gránátalma 1000 mg
Vízoldható rost 2000 mg
1 napra (4, 6 g) készítmény javasolt, amely fedezi az 5 000 ORAC értéket, a szervezet napi antioxidáns igényét. Érdekességképpen elmondható, hogy napi kb. 2, 5 kg alma elfogyasztásával érhető el ez az 5 000 ORAC érték.
Fogyasztása:
Napi 2 x 1 /2, 3 g/ kávéskanálnyi – 2-2 dl tiszta (hideg) klórmentes tiszta vízben elkeverve ajánlott fogyasztani.
Reggel- este ajánlott – MINDENKINEK, akár 10 év alatti gyermekek számára is.
Gyermekeknek fél adag /fél kávéskanál/ a javasolt.
Adagolás napi 3x1 is lehet, abban az esetben, ha a szervezet bármilyen szempontból legyengült.
Napi 2x1 kávéskanálnyi adagolással: 1 havi adag/doboz (140 g/doboz)
Használat előtt felrázandó!
Száraz helyen tartandó!


Jelenlegi ára: 8 750 Ft

Az aukció vége: 2011-05-13 05:42
. Vita komplex - szuper gyümölcs kombináció - Jelenlegi ára: 8 750 Ft